Publication - published on 17 May 2011

Beloon Big Pharma voor goed gedrag

In NRC Next, Wim Leereveld’s opiniated article, on how to influence pharmaceutical companies policies and practices to increase access to medicine, was published. NRC Next is a Dutch daily, that specifically targets a younger, well educated audience. The article refers to ‘Morgen 2011’ (Tomorrow 2011), where Wim is one of speakers at May 21, 2011.

Ouder dan veertig werd je in 1811 meestal niet in Nederland. Dat is nu gelukkig heel anders. De afgelopen twee eeuwen is de gezondheidszorg gigantisch verbeterd, in Nederland en in de wereld. Maar niet overal, en niet voor iedereen. Nog steeds hebben twee miljard mensen in ontwikkelingslanden geen toegang tot betaalbare medicijnen. Ze sterven te vroeg, aan ziekten waar niemand nog aan hoeft te overlijden. Heb je de pech in Congo te leven en je loopt een flinke longontsteking op, dan is de kans klein dat er voor jou betaalbare antibiotica te koop zijn. Zo blijft de gemiddelde levensverwachting in dit land, anno 2011, op 40 jaar steken.

Read the full article on NRC Next 


Learn more

View our detailed overview of each company’s performance in the Index, including breakdowns of their product portfolios and R&D pipelines.

Back to top |